Zdroj: ASZ
Semináře jsou zaměřeny na zpracování masa, případně na výrobu masných výrobků, krátké odbytové řetězce, odbyt z farmy, marketing a základní povinnosti zpracovatele. Účastníci se seznámí s provozem farmy, její historií, povinnostmi, které je potřeba při zpracování a odbytu masa a/nebo výrobě masných výrobků a různými možnostmi odbytu produktů (prodej z farmy, odbyt přes maloobchod, prodejní automaty, farmářské trhy, společný odbyt, webové stránky apod.).
V rámci exkurze budeme diskutovat o budování zpracovatelských/prodejních prostor, náležitostech výroby vlastních masných výrobků, komunikaci se státními úřady, plnění legislativních povinností, správném značení výrobků a zkušenostech s odbytem.
Termíny a místa:
* 22.10.2024 Hospůdka na hřišti, Metylovice 466, 739 49 Farma Halata, Metylovice 514, 739 49
* 30.10.2024 Ekofarma Bošina, Vernéřovice 248, 549 82
* 4.11.2024 Penzion Trnavský Grunt, Městečko Trnávka 238, 569 41 Rodinná farma Bílkovi s.r.o., Na Písku 107, Chornice 569 42
* 11.11.2024 Galloway farma Roupov Roupov 28, 334 01 29.11.2024 Statek Netěchovice, Netěchovice 14, 375 01
* 29.11.2024 Statek Netěchovice, Netěchovice 14, 375 01
Semináře jsou určeny pro zemědělce, výrobce potravin, popř. jiné osoby, pracující pro hospodářské subjekty kategorie malé a střední podniky (MSP). Podrobnosti k farmám i pokyny k registraci naleznete ZDE: https://www.asz.cz/res/archive/313/063045.pdf?
Semináře organizuje: Ing. Milan Kouřil