Z fotogalerie...

  • Stánek OVEKO
  • Výkup vlny
  • Výkup jatečných jehňat

Jehněčí

Medailonky dle Marlene Dietrichové

Náhled receptu

Lehce naklepané malé plátky slabě pomoučíme a opečeme na másle. Souběžně na másle podusíme plátky celeru. Do máslem vymazané zapékací misky klademe plátky celeru pokapané bílým suchým vínem, přes ně maso a nakonec tenké plátky ementálu.
V předehřáté troubě rychle zapečeme. Pojídáme s krajíčky sendvičové veky a zapíjíme lehkým růžovým vínem.

Lasaně s mletým ovčím masem a s houbovou omáčkou

Náhled receptu

Jídlo do pekáče, složené z jednotlivých vrstev. Na trošce tuku osmažte cibulku, přidejte nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, hrubě mleté ovčí maso. Malinko podlejte, ochuťte a opepřete a poduste do měkka.

Na cibulce nebo pórku poduste houby (mohou být i z mrazáku, v krajním případě žampiony ze supermarketu), osolte a okořeňte drceným kmínem. Když jsou poloměkké a tekutina je hodně vydušená, zasypte moukou, osmažte, zalijte mlékem a uvařte houbovou omáčku. Jinou možností je kysaná smetana, to je taky velice dobré.

Syndikovat obsah
SCHOK, Ptašínského 5, 602 00 Brno, tel.: 541 243 481,
e-mail: info@schok.cz
SCHOK © 2009 2010 2011 2012
created by inux & design by virtual world