Z fotogalerie...

  • Stánek OVEKO
  • Výkup vlny
  • Výkup jatečných jehňat

Lasaně s mletým ovčím masem a s houbovou omáčkou

Náhled receptu

Jídlo do pekáče, složené z jednotlivých vrstev. Na trošce tuku osmažte cibulku, přidejte nasekaný česnek a jakmile se rozvoní, hrubě mleté ovčí maso. Malinko podlejte, ochuťte a opepřete a poduste do měkka.

Na cibulce nebo pórku poduste houby (mohou být i z mrazáku, v krajním případě žampiony ze supermarketu), osolte a okořeňte drceným kmínem. Když jsou poloměkké a tekutina je hodně vydušená, zasypte moukou, osmažte, zalijte mlékem a uvařte houbovou omáčku. Jinou možností je kysaná smetana, to je taky velice dobré.

Do pekáče nalijte trochu vývaru a na jeho hladinu položte syrové, suché lasaně. Nevařte je předem, je to zbytečné. Střídejte vrstvičku lasaní, masové směsi a houbové omáčky. Poslední vrstvou by měla být omáčka. Je lepší, když jsou vrstvy tenké a je jich víc. Pekáč opatrně zalijte vývarem, tak aby byla přinejmenším poslední vrstva lasaní ponořená. Nahoru nastrouhejte tvrdý sýr a upečte dozlatova ve střední troubě.

SCHOK, Ptašínského 5, 602 00 Brno, tel.: 541 243 481,
e-mail: info@schok.cz
SCHOK © 2009 2010 2011 2012
created by inux & design by virtual world